maanantai 6. heinäkuuta 2015

Vajaa matkapäiväkirja pidennetyltä jenkkiautoviikonlopulta

3.7. perjantaina aamupäivällä hostellissa
Vaikka yöllä oli kuuma, tuntuu että tänään taas jaksaa. Suuri kiitos siitä eiliselle suihkulle ja tämänaamuiselle (pika)kahville! Eilinen päänsärky johtui ehkä auringosta, ehkä huonosta syömisestä ja eniten syytän kyllä parin tunnin yöunia. Jotkut ihmiset pystyy sellaisilla toimimaan koko päivän, minä en. Vähäsen olkapäät ja se kaistale yläselkää, joka jäi hatun varjon ja mekon väliin pääsi palamaan, mutta ei pahasti. Viitapirulla taas on enemmän ravunpunaista väriä, soveltuu hyvin kavereidensa väreihin. Ihme vampyyreita nämä jenkkiautoharrastajat.

Eilen torstaina oli siis Power Big Meetin eka päivä täällä Ruotsin Västeråsissa. Minun nähdäkseni siellä vanhalla lentokentällä oli niitä autoja hur mycket, mutta kuulemma se eka päivä on aina hiljaisin. Että tänään perjantaina ja huomenna lauantaina niitä tulee jostain vielä lisää, paikka ihan turvoksiin. Mutta ainakin tapahtumapaidat on eilen ostettu (150kr miesten ja 250kr naisten paita (WTF, kumpaakohan menee enemmän kangasta)), eikä siellä kojuilla kai (toivottavasti) tarvi enää paljon aikaa viettää. Noh, sitten ostan kyl jonkun mekon tai haaremihousut. Tai kipeimmin tarvitsisin ison ohuen huivin! Miksi en tajunnut ottaa kotoa mukaan, vaikka tiesin kyllä että ennuste lupasi tänne aurinkoista ja vajaata 30 astetta.

Illemmalla:
Tänään ollaankin pötkötelty nurmikolla ja käytiin paikallisella ostarilla. Siellä on Wi-Fi ja hetkellinen kosketus muuhun maailmaan! Eipä ollut kummoinen liiketarjonta, pari Tampereeltakin löytyvää ruotsalaista vaateketjua, pari kenkäkauppaa ja koruliikettä ja sentään kahvila, jossa Viitapiru sai ingressata kun katsastin kenkiä. 

4.7. lauantaina päivällä hostellissa
Eilen illalla oli jotain tapahtumaa (bändi soittamassa) tähän meetinkiin liittyen jollain autopajalla, jonne tielle levinneet jenkkiraudat viedään operoitaviksi. Siellä sai kierrellä parkkipaikoilla ja itse pajassa pällistelemässä autoja ja kaikkea niihin liittyvää. Oli sinne kyhätty baarikin, mutta omilla laivasta tuoduilla juomilla pärjättiin. Käytiin myös katsomassa siellä ostarin parkkipaikalla kumin polttamista, koska sellainenkin kuuluu asiaan isojen moottoreiden kanssa (en vaan ymmärrä puoliakaan tästä kaikesta). Matkalla istuin ekaa kertaa avo-Cadillacin kyydissä! Oli hienoa ja kivaa.

Vaikka tästä ei muuten mitään ymmärrä, niin ihmiset tällaisissä tapahtumissa ovat todella mukavia ja avoimia ja kontaktia ottavia.

Illemmalla:
Käytiin kävellen etsiskelemässä uimarantaa hostellin omistajan viitoittamalta suunnalta ja kysyttiin vielä matkan varrella neuvoa. Mitä löytyi, oli jonkun paikallisen kanoottiseuran ranta, jonka laitureilta ilmeisesti sai pulahtaa jos samea ja pohjaltaan epämääräinen järvenranta houkuttaa. No ei houkuttanut, ja urheasti käytiin vielä tarkastamassa, josko tien toisella puolen olisi voinut kahlata ja ehkä uida. Siellä rannassa kelluikin hauki ja kruunuksi pieni vesikäärme pilkahti moikkaamassa. Että tuota eipä käyty uimassa. Varmaksi ei voi sanoa, sitäkö rantaa hostellin omistaja tarkoitti, mutta mitään kylttejä ei missään näkynyt ja tuonnekin oli matkaa joku kilometri. Suihkuun siis.
Vaikka kuva on hostellin pihasta, tämä oli yleinen näky: jenkkiauto nokkapelti ylhäällä ja tyyppejä ronkkimassa moottoria.

Texas Ranger pötköttämässä ja lukemassa kanssani nurtsilla.

Bile-autokorjaamolla oli myös Martti! (vakiokalustoa, kuulemma)

Cadillacin kyydissä

Tekee mieli kastaa varpaat tähän järveen.

Bemarin burnis. En vaan ymmärrä.

Tältä näyttää kuulemma kunnon burnis, noin 150 metrin päästä.

Raggari-auto. Niiden idea ilmeisesti on, että kunhan pysyy koossa. Ja mitä rähjäisempi sen parempi.

2 kommenttia:

  1. Pitäisi itsekin mennä tollaseen tapahtumaan piipahtamaan. Ihan vaan jo senkin takia että kun muksuna sitä oli aina kade siskolle ja sen hienoille kuville kun se on 80-90 luvulla käyny muutamaan otteeseen ehkä jopa samassa tapahtumassa tai ainakin samassa paikassa (no, jossain Ruotsissa kuitenkin :D). Ameriikan raudat on ihania ja nyt mulla ois jopa teemaan sopivaa asustettakin :D

    -Hanna-

    VastaaPoista
  2. Sellaisiin tapahtumiin on tosiaan kiva kunnolla laittautua, kun kerrankin luvan kanssa saa ja kellohame/mekko on vielä oikea asu :D

    VastaaPoista