sunnuntai 2. elokuuta 2015

Red Velvet -kakku

Aloitankin ruoka- ja leipomusreseptien jakamisen kakusta. Tämä ei nyt ehkä mene taiteen sääntöjen mukaan, koska tein kyseisen kakun vuosi sitten, mutta nyt on marjasesonki ja tähän kakkuun sopii tuoreet mustikat ja mansikat. Ohjeen löysin silloin joskus Helsingin Sanomien nettisivuilta. 

Red Velvet -kakku
(noin 12 palaa)

Kakkupohja:
3 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
2 dl piimää
1 dl rypsiöljyä
2 rkl nestemäistä punaista elintarvikeväriä (2 tl jauhetta)
1 rkl valkoviinietikkaa

Täyte ja kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta

Koristelu:
½ l tuoreita marjoja (esim. mansikoita, mustikoita ja vadelmia)

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm). Leikkaa leivinpaperista noin 15 cm korkea suikale, ja korota sillä vuoan reunaa painelemalla paperi vuoan sisäreunaa vasten. Amerikkalaisen esikuvansa mukaan kakku on kauneimmillaan pienenä mutta korkeana.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon piimä, öljy, elintarvikeväri ja etikka. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.

Valmista täyte ja kuorrutus: Vatkaa tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi kulhossa notkeaksi. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi massaksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi terävällä veitsellä. Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle ja levitä sille 1/3 täytteestä. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja levitä sillekin 1/3 kuorrutuksesta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. Koristele kakku lopuksi tuoreilla marjoilla.
 


Omassa kakussani oli vain kaksi kerrosta, ja hieno tuli silti. Tein tämän vanhempieni luona ja äidillä oli kaapissa ainakin 20 vuotta vanhaa jauhemaista elintarvikeväriä, jota tosiaan tarvitsi laittaa vain kaksi teelusikallista värjäämään taikina punaiseksi. 

Mielestäni tämä leipomus sopii juhlistamaan asioita, viime vuonna vanhempieni 31. hääpäivää. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti