Lohivokkikastike
1 sipuli
2 tl curryjauhe (suolaton)
600g lohisuikaleita (2 rasiaa)
500g pakastevokkivihanneksia
1 rkl soijakastike
1 rkl hunaja
(n. 1 tl tamarinditahnaa)
4 dl kookosmaito
Paista öljyssä sipuli ja curryjauhe, älä polta. Lisää lohisuikaleet ja niiden paistuttua vihannekset. Paista, kunnes lohi on kypsää ja vihannekset lämmenneet. Lisää soijakastike, hunaja ja tamarinditahna (optional). Viimeisenä mukaan kookosmaito, joka vain kuumennetaan.
Tarjoa lisänä esim. basmatiriisiä.
Tästä tulee huomattavasti enemmän kuin standardi neljä annosta, sen verran sais puolittamalla lohen määrän ja vähentämällä noita pakastevihanneksia, eikä kookosmaitoakaan kannata laittaa ku yks purkki. Siinä tapauksessa tuo mahtuu myös paistinpannuun/paistokasariin (mitä ne nyt on). Meillä kannattaa tehä isompia annoksia, jos haluaa että sitä riittää pariksi päiväksi eikä joka päivä tarvi kokkailla. Tää voi olla aika suolattoman makuista, kun soijakastike on ainut suolan lähde, mutta sitähän voi aina lisätä. Me ollaan totuttu varsin vähäsuolaiseen ruokaan. Lohisuikaleista suosittelen ehdottomasti maustamattomia, koska se marinadin maku peittää alleen sitten kaiken muun (tuli tänään testattua). Tamarinditahnaa tässä on siksi, että sitä sattuu vielä olemaan kaapissa, mut kai sitä pitäis laittaa paljon enemmän, että se maistuisi. Oon kokeillut myös korvata toisen lohisuikalerasian purkillisella kikherneitä (ovat niin miedon makuisia että sopivat, Viitapiru toivoi niitä vähemmän) ja myös lohen korvaavat pakasteseikuutiot + pussillinen keskikokoisia katkarapuja sai hyvän vastaanoton. Purkkiananas sopii tähän oikein hyvin, paitsi heidän mielestä, jotka ei tykkää lämmitetystä ananaksesta. Valmiin curryjauheenkin voi korvata heittämällä sipuleille 1tl kurkumaa, 1tl juustokuminaa (jeeraa) ja 2tl kuivattua korianteria. 1tl kanelia tuo kivan säväyksen kanssa ja jos tykkää, niin pikkuisen chilijauhettakin menee.
Löysin viinikaapista vielä yhden lasillisen verran valkkaria. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti